9 Pedang Pusaka Nabi Muhammad SAW

Thursday, April 14, 2011
1. Al Ma’thur
Pedang yang dimiliki oleh Nabi Muhammad SAW sebelum menerima wahyu yang pertama di Mekah. Pedang ini diberi oleh ayahanda beliau, dan dibawa waktu hijrah dari Mekah ke Medinah sampai akhirnya diberikan bersama-sama dengan peralatan perang lain kepada Ali bin Abi Thalib.

Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade dengan panjang 99 cm. Pegangannya terbuat dari emas dengan bentuk berupa 2 ular dengan berlapiskan emeralds dan pirus. Dekat dengan pegangan itu terdapat Kufic ukiran tulisan Arab berbunyi: ‘Abdallah bin Abd al-Mutalib’

2. Al Adb
Al-’Adb, nama pedang ini, berarti ‘memotong’ atau ‘tajam.’ Pedang ini dikirim ke para sahabat Nabi Muhammad SAW sesaat sebelum Perang Badar. Beliau menggunakan pedang ini di Perang Uhud dan pengikut-pengikutnnya menggunakan pedang ini untuk menunjukkan kesetiaan kepada Nabi Muhammad SAW. Sekarang pedang ini berada di masjid Husain di Kairo Mesir.

3. Dhu Al Faqar
Sebuah pedang Nabi Muhammad SAW sebagai hasil rampasan pada waktu perang Badr. Dan dilaporkan bahwa Nabi Muhammad SAW memberikan pedang ini kepada Ali bin Abi Thalib, yang kemudian Ali mengembalikannya ketika Perang Uhud dengan bersimbah darah dari tangan dan bahunya, dengan membawa Dhu Al Faqar di tangannya. Banyak sumber mengatakan bahwa pedang ini milik Ali Bin Abi Thalib dan keluarga. Berbentuk blade dengan dua mata.

4. Al Battar
Gambar ukiran nama-nama para nabi di dalamnya :
Gambar Nabi Daud AS memenggal kepala Goliath:
Battar adalah sebuah pedang Nabi Muhammad SAW sebagai hasil rampasan dari Banu Qaynaqa. Pedang ini disebut sebagai ‘Pedangnya para nabi‘, Dan di dalam pedang ini terdapat ukiran tulisan Arab yang berbunyi : ‘Nabi Daud AS, Nabi Sulaiman AS, Nabi Musa AS, Nabi Harun AS, Nabi Yusuf AS, Nabi Zakaria AS, Nabi Yahya AS, Nabi Isa AS, Nabi Muhammad SAW’.

Di dalamnya juga terdapat gambar Nabi Daud AS ketika memotong kepala dari Goliath, orang yang memiliki pedang ini pada awalnya.

Di pedang ini juga terdapat tulisan yang diidentifikasi sebagai tulisan Nabataean. Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade dengan panjang 101 cm. Dikabarkan bahwa ini adalah pedang yang akan digunakan Nabi Isa AS kelak ketika beliau turun ke bumi kembali untuk mengalahkan Dajjal.

5. Hatf
Sebuah pedang Nabi Muhammad SAW sebagai hasil rampasan dari Banu Qaynaqa. Dikisahkan bahwa Nabi Daud AS mengambil pedang ‘Al Battar’ dari Goliath sebagai rampasan ketika beliau mengalahkan Goliath tersebut pada saat umurnya 20 tahun. Allah SWT memberi kemampuan kepada Nabi Daud AS untuk ‘bekerja’ dengan besi, membuat baju baja, senjata dan alat perang, dan beliau juga membuat senjatanya sendiri.

Dan Hatf adalah salah satu buatannya, menyerupai Al Battar tetapi lebih besar dari itu. Beliau menggunakan pedang ini yang kemudian disimpan oleh suku Levita (suku yang menyimpan senjata-senjata barang Israel) dan akhirnya sampai ke tangan Nabi Muhammad SAW. Sekarang pedang ini berada di Musemum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade, dengan panjang 112 cm dan lebar 8 cm.

6. Al Mikhdam

Bahwa pedang ini berasal dari Nabi Muhammad SAW yang kemudian diberikan kepada Ali bin Abi Thalib dan diteruskan ke anak-anaknya Ali. Tapi ada kabar lain bahwa pedang ini berasal dari Ali bin Abi Thalib sebagai hasil rampasan pada serangan yang beliau pimpin di Syria. Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade dengan panjang 97 cm, dan mempunyai ukiran tulisan Arab yang berbunyi: ‘Zayn al-Din al-Abidin’.

7. Al Rasub
Pedang ini dijaga di rumah Nabi Muhammad SAW oleh keluarga dan sanak saudaranya seperti layaknya bahtera (Ark) yang disimpan oleh bangsa Israel.

Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade dengan panjang 140 cm, mempunyai bulatan emas yang didalamnya terdapat ukiran tulisan Arab yang berbunyi: ‘Ja’far al-Sadiq’.
Pedang Rasullulah S.A.W (al-rasub) ada imej naga, singa dan burung


8. Al Qadib:
Al-Qadib berbentuk blade tipis sehingga boleh dikatakan mirip dengan tongkat. Ini adalah pedang untuk pertahanan ketika bepergian, tetapi tidak digunakan untuk peperangan. Ditulis di samping pedang berupa ukiran perak yang berbunyi syahadat: “Tidak ada Tuhan selain Allah, Muhammad Rasul Allah – Muhammad bin Abdallah bin Abd al-Mutalib.”

Tidak ada indikasi dalam sumber sejarah bahwa pedang ini telah digunakan dalam peperangan. Pedang ini berada di rumah Nabi Muhammad SAW dan kemudian hanya digunakan oleh khalifah Fatimid.
Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Panjangnya adalah 100 cm dan memiliki sarung berupa kulit hewan yang dicelup.

9. Qal’a:
Pedang ini dikenal sebagai “Qal’i” atau “Qul’ay”. Nama yang mungkin berhubungan dengan tempat di Syria atau tempat di dekat India Cina. Ulama negara lain bahwa kata “qal’i” merujuk kepada “timah” atau “timah putih” yang di tambang berbagai lokasi.

Pedang ini adalah salah satu dari tiga pedang Nabi Muhammad SAW yang diperoleh sebagai rampasan dari Bani Qaynaqa. Ada juga yang melaporkan bahwa kakek Nabi Muhammad SAW menemukan pedang ini ketika beliau menemukan air Zamzam di Mekah.

Sekarang pedang ini berada di Museum Topkapi, Istanbul. Berbentuk blade dengan panjang 100 cm. Didalamnya terdapat ukiran bahasa Arab berbunyi: “Ini adalah pedang mulia dari rumah Nabi Muhammad SAW, Rasul Allah.” Pedang ini berbeda dari yang lain karena pedang ini mempunyai desain berbentuk gelombang.

Creadit To : Pencacai Dhoif
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Rothschild Berjaya Masukkan Umat ISLAM Kedalam Neraka!!

Assalammualaikum ... :)
Kali ni sy nk dedahkan pada anda semua siapakah Rothschild yg sebenar2nya... apa peranan dia dan apa misi dia ? Tapi tak complete pun, hanya secara umum saja...

Lihat salasilah di bawah :


Keluarga Rothschild -->


1. Amschel Moses Bauer
- tukang emas Yahudi di Eropah Timur
- berpindah ke German (1705) dan buka kedai ’counting house’
- RIP 1754


2. Mayer Amschel Rothschild
- lahir tahun 1744
- pemiutang
- tubuhkan sistem kewangan Bank di Franfurt, Jerman.
- RIP 1812

3. 5 Orang Anak
-  mendominasi seluruh kegiatan perbankan di Eropah
- empayar kewangan di Jerman,Vienna,London, Paris dan Naples

i) Amschel - Tinggal di Franfurt utk membantu ayah nya menguasai ekonomi Jerman
ii) Solomon - Menguasai ekonomi Austria-Hungaria
iii) Nathan - Menguasai ekonomi England & memiliki Bank of England
iv) Carl - Menguasai ekonomi Itali
v) James- Menguasai ekonomi Perancis

Bawah ni adalah peristiwa/kejayaan keluarga Rothschild :

-  Menguasai ekonomi Britain melalui kegiatan pemodal Bank Yahudi antarabangsa

- Berjaya menubuhkan The Federal Reserve Bank of Amerika sekaligus berjaya menguasai ekonomi Amerika

- Master mind yang merangka projek bank simpanan persekutuan Amerika ialah Alfred Rothschild dari London.

- Diwarisi pula oleh anak cucu Rothschild iaitu
i. 1840-1915 = Nathaniel
ii. 1868-1937 = Lionel Walter
iii. 1902 = Eric de Rothschild
iv. 1908 = Miriam
v. 1910-1990 = Nathaniel
vI. 1991 - sehingga kini...
________________________________________

Apa lak kaitan keluarga ni dengan illuminati ?
Jawapannya :

Dah tengok photo di atas ? If tak tengok betul2 perhatikan sekali lagi di kawasan banking n money group... lihat isi2 di bawahnya... Jelas ?

Ia banyak terdiri dari institusi kewangan kan ? Ekonomi global dikuasai siapa sebenarnya ? adakah...
a. Yahudi
b. Amerika
c. Islam

Jika b dan c jwpn anda, anda patut melihat kembali dunia ni secara realiti dan bukan hanya dgn perkara2 yg disuapkan kpd anda semata2.

Hakikatnya ekonomi global di kuasai Yahudi. Siapa perantara kpd org2 yahudi ni ? Of coz ada golongan2 tertentu yg beri kerjasama. Contoh :
Keluarga2 kaya yg bertunjangkan asal usul yahudi - Keluarga Rothschild.

Lihat saja kejayaan mereka menguasai segenap pelusuk perbankan dunia.. WOW..marveles !!! Yeke ?Bukan marveles.. tapi nerves (nervous) coz Central Bank of Malaysia (Bank Negara) termasuk skali...
So mean Bank Negara ni yahudi punya laa ???

Haaa jgn salah faham... yg saya maksudkan adalah sistem kewangan/pinjaman berteraskan interest (bunga) ni berasal dari idea Rothschild. Seluruh perbankan di dunia mengamalkan sistem interest/bunga. Keluarga inilah yg mengembangkan SISTEM RIBA !!!

Apa dia Riba ?
- Tambahan atau kenaikan iaitu bunga berganda yang membebankan.
- Istilahnya = 'membantu kemudian membunuh'.
- Kini pada akhir zaman, riba muncul semula dalam situasi yang 'berhemah'. Maksudnya istilah yg digunakan =
'mengikut kemampuan semasa'.
- Wow...aku dah terpedaya !!! 'Sukanya' :(

Terkejut ???

: )

-------------------------------------------------------------

Yesss... U n I 'dead' !!! Y ?

Coz in Quran :

Orang-orang yang memakan (mengambil) riba itu tidak dapat berdiri betul melainkan seperti berdirinya orang yang dirasuk Syaitan dengan terhuyung-hayang kerana sentuhan (Syaitan) itu. Yang demikian ialah disebabkan mereka mengatakan: "Bahawa sesungguhnya berniaga itu sama sahaja seperti riba".

Yg paling penting adalah umat Islam mengenali apakah Jual Beli dan Apakah Riba...

kerana hukum riba adalah HARAM !!! dan ia terkandung di dalam DOSA BESAR !!!

Allah berfirman :
''Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.''

Perasan tak 1 peryataan penting kat cni : ''...mereka KEKAL DI DALAMNYA (NERAKA).''

Walhal kita umat Islam jika mengucap dan melakukan kejahatan sekalipun, setelah meninggal kelak kita akan di'bersihkan' dalam neraka dahulu kemudian akan kembali ke syurga.. tapi bagi umat Islam yg sudah mengetahui HUKUM RIBA TETAPI TIDAK AMBIL PEDULI TENTANGNYA MAKA GOLONGAN INI KEKAL BERADA DI NERAKA SELAMA2NYA. 

MEREKA KEKAL DI DALAM NERAKA SELAMA2NYA !!!

Nauzubillah...

Sahabat2 semua...isu berkenaan riba ni akan sy uploadkan (video) dalam page saya n tolong lihat, hayati dan FAHAMI serta AMALKAN YG BAIK !!!

-----------------------------------------------------

Hebatkan usaha 'murni' keluarga Rotchschild bersekongkol dengan Yahudi dan Illuminati utk humban semua umat islam dalam neraka ???

Boleh cerita pada saya kot2 ada mana2 negara di dunia ni tak amalkan interest/bunga ?
Dalam dunia naruto, dragon ball, alice in wonderland, cinderella n mcm2 lagi seangkatan dengannya memangla tak da, tapi dalam dunia realiti tempat kaki kita berpijak di bumi Allah ni... amalan sistem riba tak pernah terlepas dalam hidup kita sehari2.

Perhatikan picture di bawah ni :


Mereka TELAH BERJAYA MELENGKAPKAN SALAH 1 MISI UTK MELENYAPKAN UMAT ISLAM DARI BERADA DALAM SYURGA..


dan kini 1 dunia Islam telah terperangkap dalam sistem berteraskan riba !!!

Nauzubillah... lihatlah sahabat2 semua dan musuh2ku juga..selengkap ni puak2 kafir telah merancang menghancur kita (Islam)..tapi kita??? masih terkinja2 sambil lentok leleh melayani kehendak nafsu jahat kita... n plg mudah, kita hanya tahu tunding jari menyalahkan puak2 kafir semata2..walhal diri kita yg membenarkan bisikan2 syaitan dan anasir2 dajjal menguasai diri.. jika kita berjaya kawal diri, syaitan dan org2 yg bersekongkol dgnnya pasti akan mati akal utk memusnahkan kita.

Masih belum terlambat selagi diri masih bernafas...saya dan juga anda masih punya ruang utk perbetulkan kembali kesilapan diri...sekarang ni game mereka akan berakhir, bila pula game kita nak bermula ???

Renung2kan, buat kajian, selami kata hati berteraskan akal dan landasan Islam..Insyaallah kita mampu mengharungi zaman penghujung dunia ni dengan baik.. :)

Wallahualam

Antara topik2 riba oleh Ustaz Zaharuddin :
Dosa Riba - http://www.facebook.com/video/video.php?v=198778683486950&oid=1...
Jenis2 Ribahttp://www.facebook.com/video/video.php?v=198925526805599&oid=1...
Kepentingan Mengetahui Riba - http://www.facebook.com/video/video.phpv=198990080132477&oid=18...
Perbankan Islam Bohong Dalam Sistem Kafir?http://www.youtube.com/watch?v=cB6Gw-xRhx8&feature=related
Wang Kertas & Perbankan Islamhttp://www.youtube.com/watch?v=UqhMaGU-pCE&feature=player_embedded
Jawapan kpd Sh Imran Hussain : Back Door Ribahttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3cBMYIv4qYo

-The End-

By,
Anti 11 Anti Illuminati Anti Freemason
http://www.facebook.com/pages/Anti-11-Anti-Illuminati-Anti-Freemaso...

Creadit To : Pencacai Dhoif
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Dajjal Sampaikan Mesej Untuk Dunia!
Creadit To : Pencacai Dhoif
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed