Home » ::_KAITAN WAKTU SOLAT DENGAN WARNA ALAM(AURA)_:: Home » ::_KAITAN WAKTU SOLAT DENGAN WARNA ALAM(AURA)_::

::_KAITAN WAKTU SOLAT DENGAN WARNA ALAM(AURA)_::

Tuesday, February 8, 2011
Ditulis oleh Ustaz Zahazan.
Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi.Waktu Subuh.
Alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh.Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi.Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali,lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu.Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum.Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud . Jadi mereka yang terlewat subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Waktu Zuhur.
Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya .Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?

Waktu Asar.
Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu .). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita

Waktu Maghrib.
Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spectrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la .) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

Waktu Isyak.
Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, thalamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam.Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanyabermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi,qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh.Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di'kurniakan' syariat solat oleh Allah S.W.T tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini.

Maklumat di atas ialah artikel yang saya ambil daripada laman web Ust Zahazan. Kalau melihat kepada perubahan warna tenaga alam yang berlaku seharian,kita akan dapati bahawa jika kita ingin meningkatkan aura karismatik dalam diri ia boleh dilakukan melalui memperbanyakkan amalan kerohanian pada waktu 2/3 malam. amalan yang paling dituntut ialah Solat Tahajjud. inilah rahsia kewibawaan ulama-ulama silam. Kerana itulah Islam dapat memimpin 2/3 dunia dengan begitu cemerlang. Disarankan kepada para pemimpin menjadikan solat tahajjud sebagai agenda utama di dalam kehidupan.Manakala untuk meningkatkan kemahiran komunikasi pula, pembaca disarankan agar menghidupkan amalan pada waktu subuh.

Bangun awal dan solat pada awal waktu kerana ia boleh menolong untuk menstabilkan aura biru yang ada di dalam tubuh. Bagi saya,sudah tiba masanya kajian-kajian mengenai tenaga atau aura ini di perkasakan. Hal ini demikian kerana ilmu tenaga ini sebenarnya dipelopori oleh ulama-ulama Islam terutamanya yang ahli di dalam bidang tasauf. berdasarkan sedikit kajian yang saya lakukan, ilmu psikologi dan kaunseling sebenarnya di ambil daripada Islam melalui kitab-kitab ulama tasauf seperti Imam Al Ghazali melalui karyanya Ihya' Ulumuddin.Pengajian tentang ilmu tenaga ini juga sebenarnya diajar secara tidak langsung di institusi-institusi pondok di Tanah Melayu pada suatu ketika dahulu sehinggalah hari ini.

Sejarah persilatan di Tanah Melayu juga bermula di ajar di pondok-pondok pengajian agama. Ilmu pengawalan tenaga ini didisiplinkan melalui ilmu persilatan di dalam bab pengawalan pernafasan. ini menunjukkan bahawa ulama-ulama nusantara merupakan seorang yang bukan sahaja pakar agama tetapi mereka juga merupakan pakar sains fizik,kimia dan biologi. Ini terbukti dengan beberapa amalan yang kita jumpai di dalam kehidupan orang melayu hari ini adalah bersifat sains seperti mandi bunga, mandi di awal pagi, tutup pintu ketika maghrib dan lain-lain.

Sains membuktikan bahawa mandi bunga sebenarnya ialah bertujuan menstabilkan warna aura yang ada di dalam tubuh manusia. Kerana itu mandi bunga dilakukan dengan menggunakan 7 jenis bunga yang mempunyai 7 warna yang berbeza dan pada waktu tertentu.Begitu juga dengan mandi pada waktu sebelum subuh terbukti dapat menyambung kembali urat-urat kecil dan saraf yang terputus di dalam tubuh manusia.Ia akan membuatkan tubuh kita lebih segar dan bermaya. Jadi mulai dari sekarang marilah kita gerakkan kembali suatu gagasan untuk mengembalikan ilmu yang begitu bernilai yang semakin hilang ditelan zaman ini.

Menjadi suatu kerugian jika kita tidak mengkaji petua-petua orang tua kita kerana sebenarnya, ia sarat dengan pelbagai ilmu sains! Islam tidak pernah melarang aktiviti keilmuan yang tidak tergelincir dari Al Quran dan Al Sunnah.Perbetul yang terseleweng dan perkasakan mana yang tepat dengan syariah.

"Daripada satu sebarkan kepada yang ramai dan daripada yang ramai akhirnya akan kembali kepada YANG SATU"

http://iconkarismatik.blogspot.com/2009/08/kaitan-aura-warna-dengan-solat.html

by Larasati 'aisya on Thursday, January 6, 2011 at 1:25pm
 
6 people like this.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Post a Comment

Jihad Al-Quran

0 comments: